Knotgroep Bunnik

Praktische informatie

Het knotten gebeurt, zoals al verteld in Hoe knotten, in de winter. In principe werken wij op zaterdag van 09:00 tot 13:00 om de week, dus eens in de 14 dagen. Maar Sinterklaas en Kerstmis of andere belangrijke zaken kunnen daar wijzigingen in aanbrengen. Ook het weer kan invloed hebben. Vorst en sneeuw zijn alleen maar gunstig, dat is mooi om te zien en de grond is niet modderig en vanaf het ijs op de sloten zijn anders moeilijk bereikbare takken nu aan te vatten. Regen houdt ons ook niet tegen, is wel vervelend natuurlijk. Maar harde wind is gevaarlijk en dan blazen we de werkochtend af.

Iedereen is welkom om samen met ons zich een ochtend wat zweet op de rug te werken. Maar bij ongunstige omstandigheden (harde wind, of ijzel maakt de wegen onbegaanbaar) is het aan te raden contact met ons op te nemen, zie Over ons.

15 december krijgen we de wilgen bij Kromme Rijn / Driebergse Meer (Rijnseweg 6 Odijk) wel af. En we doen ook de wilgen aan de andere kant (westoever). En misschien lukt het ook nog om de slieten te poten bij Rijnseweg 1.

Rijnseweg 6 Odijk

De volgende zaterdagochtenden zijn we van plan op de zompige weilanden en grienden in het Langbroeker/Krommerijn gebied door te brengen met de zaag in de hand.
2019:
5 en 19 januari
2 en 16 februari
2 en 16 maart


Op het google-maps kaartje van Bart Horeman is te zien waar we de laatste jaren aan het werk zijn geweest.

weergeven op een grotere kaart in een nieuw venster

Een korte terugblik op vermoeiende genoeglijke ochtenden van dit seizoen

Voor oudere terugblikken zie in de rubriek Logs.

3 november 2018 begonnen we in een bomensingel bij Cor Dorrestein op de Werkhovense weg 18 3985 MH in Werkhoven. Aan de westkant van het pad moesten de wilgen afgezaagd worden. De singel aande andere kant van het pad moest blijven staan.

17 november 2018 met 19 knotters dachten we even de klus bij bij Cor Dorrestein af te kunnen maken. Maar er staan nog wat wilgjes die de volgende keer moeten gaan sneuvelen. Het is wel een mooi ruig stukje waar de hazen dachten te kunnen uitrusten totdat die vervelende mensen kwamen. Drie hazen zochten haastig een andere slaapplek.

1 december 2018 14 knotters waren om 19 uur klaar met de klus bij Cor Dorrestein Na de chocokof verhuisden we naar de knotwilgn langs de Kromme Rijn achter Rijnseweg 6 tot 12 waar de Driebergse Meer in de Kromme Rijn uitmondt.